1. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Pečená kachna s⁤ knedlíky je výtečné pokrmové duo, které ti okamžitě zvedne‍ náladu. Návod na tento ⁤recept obsahuje kroky, ​jak‌ připravit šťavnatou pečenou kachnu s křupavou kůží a ‌lahodné bramborové knedlíky. Dopřej si silnou⁢ chuť kachního‌ masa, ⁢které je perfektně propečené a dochucené kořením a bylinkami. Přidej k tomu⁤ měkké a nadýchané knedlíky, které se vynikajícím způsobem hodí k ‍pečené kachně. ⁣Tento recept ti poskytne důkladný ⁢krok za krokem průvodce s obrázky a praktickými ⁢tipy, které‍ ti pomohou⁤ připravit tento chutný pokrm bez problémů. Užij si domácí‌ kuchyni plnou vůně ‍a‍ výrazných chutí s ‍tímto skvělým receptem na pečenou kachnu s knedlíky. ​

Suroviny

  • 1 celá kachna
  • 500 g mouky
  • 1 ks žemle
  • 2 vejce
  • 60 g másla
  • 300 ml mléka
  • sůl
  • pepř
  • hrst majoránky

Postup

  1. Kachnu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Na plech dáme kachnu vypečenou ​kůží nahoru a osolíme a opepříme‍ podle chuti.
  3. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně ⁤2 hodiny, dokud kachna není zlatavě hnědá a křupavá.
  4. Při přípravě ‍knedlíků nasekáme žemle na drobné kostky a orestujeme na ⁤másle.
  5. Do mísy smícháme ‌mouku, vejce, sůl, pepř ​a‌ majoránku.
  6. Poté přidáme orestovanou‍ žemli​ a postupně přiléváme mléko,‌ dokud nevznikne těsto konzistence husté kaše.
  7. Těsto necháme odpočinout 10⁢ minut a poté‍ vaříme‍ v⁢ osolené ‍vodě asi ⁤20 minut.
  8. Hotové knedlíky⁢ vyjmeme, necháme⁣ okapat​ a ‍nakrájíme na plátky.
  9. Pečenou kachnu podáváme s plátky knedlíků.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *