15. 10. 2024
Autor: Ivana Černá
Pečená kachna s jablky a kmínem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku české kuchyně s naším receptem na pečenou kachnu s jablky a kmínem. Tento tradiční pokrm oslavující kombinaci křupavé kachní kůže, šťavnatého masa a sladce pikantní náplně z jablek a aromatického kmínu dodá vaší večeři sofistikovaný půvab. Ideální volba pro sváteční stolování nebo jako lahodný víkendový oběd. Uvařte si s námi pokrm, který potěší každého gurmána!

Suroviny

  • 1 celá kachna (asi 2-3 kg)
  • 4 jablka, střední velikosti
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje nebo rozpuštěného másla

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Kachnu důkladně omyjte a osušte. Zevnitř i zvenku ji osolte, opepřete a posypte kmínem.
  3. Jablka oloupejte, vykrojte jim jádřince a nakrájejte na čtvrtky.
  4. Kachnu naplňte připravenými jablky.
  5. Kachnu zvenku potřete olivovým olejem nebo máslem.
  6. Pečte v předehřáté troubě asi 2 hodiny, nebo dokud není kůže křupavá a maso uvnitř kachny dosáhne teploty 75°C.
  7. Během pečení kachnu občas polévejte vypečenou šťávou, aby byla kůže krásně křupavá a maso šťavnaté.
  8. Hotovou kachnu nechte před krájením odpočinout asi 10 minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *