19. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s jablečnou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

​ Chcete si vychutnat skvělou ‍pečenou kachnu s ‌jablečnou nádivkou? Naše receptura vás provede jednoduchým postupem, jak připravit tento lahodný ‌pokrm. Kombinace kachního masa s jemnými kousky⁢ jablek a koření vytvoří dokonale pikantní‍ a osvěžující⁣ chuť. S našimi⁢ tipy na správnou ⁤přípravu a pečení ⁣dosáhnete skvělých výsledků každým jednou. Navíc, pečená kachna s jablečnou nádivkou je ideální pro‌ hosty a slavnostní příležitosti.⁤ Vyzkoušejte tento recept ⁢a překvapte své‍ blízké jedinečnou dobrotou!

Suroviny:

  • 1 kachna (asi 2-2,5 kg)
  • 4-5 jablek (oloupané⁤ a nakrájené na plátky)
  • 1 cibule (nakrájená na kostičky)
  • 4-5 stroužků⁤ česneku⁢ (nasekané)
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Kachnu důkladně omyjte ‌a osušte papírovým ubrouskem.
  3. Vnitřek kachny osolte a okmínujte pepřem.
  4. Do vnitřku kachny naplňte ‍plátky jablek, cibulí a česnekem.
  5. Kachnu položte ​na pekáč a potřete rozpuštěným máslem.
  6. Přikryjte pekáč a vložte do​ předehřáté trouby.
  7. Pečte kachnu 2-3 hodiny, pravidelně⁢ ji oblívejte ⁤výpekem⁤ a obracejte.
  8. Po upečení nechte kachnu chvíli odpočinout a pak podávejte se zeleninovými přílohami,‍ bramborami nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *