8. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Pečená kachna s česnekem – lahodný recept plný chuti ‌a aromatických vůní. ⁤Užijte si křupavou a šťavnatou kachnu, zaručený hitem na každé slavnostní tabuli. Dopřejte si jedinečný zážitek s tímto ohromujícím⁣ receptem⁤ na pečenou ⁢kachnu‌ s přídavkem česneku,​ který dodává ⁤jedinečnou pikantnost. Připravte si nezapomenutelné rodinné jídlo, které uspokojí nejen ⁢chuťové pohárky, ale také⁤ oko. Získáte⁢ dokonalý výsledek díky ⁢jednoduchým krokům a tajemstvím, jak dosáhnout křupavé ‍kůrky a šťavnatého masa. Nechte se překvapit a ‌pojídejte tuto slavnostní delikatesu již dnes!

Suroviny:

  • 1‌ kachna
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Kachnu důkladně omyjeme a osušíme.
  2. Nařízneme kůži na prsou kachny ​a vytvoříme malá kapsička.
  3. Stroužky česneku‍ oloupeme a rozetřeme je se solí a pepřem v⁢ hmoždíři na pastu.
  4. Tuto pastu pak naplníme do kapsiček v kůži kachny.
  5. Kachnu posolíme a opepříme ze všech stran.
  6. Potravinovým‌ provázkem převažujeme kachnu, aby se udržela ve tvaru během pečení.
  7. Kachnu pak položíme​ na ‌pekáč ⁣a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C.
  8. Kachnu pečeme‌ přibližně⁣ 2 hodiny, dokud nedosáhne vnitřní⁢ teploty kolem ‌75°C.
  9. Pravidelně kachnu během pečení obracíme ⁤a polevujeme jejím vlastním výpekem.
  10. Hotovou kachnu vyndáme z trouby, necháme ji chvilku odpočinout a poté podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *