19. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pečená kachna s červeným zelím je tradiční české jídlo plné chutí a vůní. Kachna je pečená do křupava a podává se s jemně uvařeným červeným zelím, kterému dodává pikantní chuť a pestrobarevný vzhled. Tento recept je tím pravým pro milovníky klasické české kuchyně. Podívejte se na videonávod a uvařte si doma toto lahodné jídlo!
Suroviny
- 1 kachna
- 1 hlava červeného zelí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř
- kmín
- med
Postup
- Kachnu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Posolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- Červené zelí nasekáme na proužky, cibuli a česnek nakrájíme na drobno.
- Větší pekáč vymažeme olejem a do něj vložíme kousky kachny. Přidáme cibuli, česnek a červené zelí. Zakápneme medem a zakryjeme pekáč.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 2 hodiny, případně podle potřeby přilijeme trochu vody.
- Po upečení podáváme s vařeným bramborem nebo knedlíky.