9. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s bramborovým šťouchaným
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný tradiční pokrm s pečenou kachnou a​ jemným bramborovým šťouchaným. Naučte‌ se, jak připravit ‌kachnu s křupavou kůží a dokonalým bramborovým ⁤pyré, které vám zaručeně⁤ zvedne náladu. S tímto receptem‌ si rozhýbete chuťové buňky a uděláte⁤ radost celé⁣ rodině. Zkuste ho ještě dnes! ⁤

Suroviny:

  • 1 kachna
  • 1⁢ kg brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup:

  1. Kachnu očistíme, osolíme a opepříme z obou ⁤stran.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Brambory ​oloupeme, ‌nakrájíme na​ menší kousky a uvaříme do měkka.
  4. Na plechu rozehřejeme trochu oleje​ a osmažíme na něm cibuli se stroužky⁣ česneku.
  5. Přikryjeme kachnu a pečeme v troubě na 180°C ‌asi 2 hodiny, občas zaléváme‍ vlastní šťávou.
  6. Uvařené brambory rozmixujeme s máslem na hladké pyré a ‍okořeníme solí a‍ pepřem.
  7. Po‍ upečení kachny ⁤ji necháme chvíli odpočinout a pak naporcujeme.
  8. Servírujeme s bramborovým šťouchaným.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *