9. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný tradiční pokrm s pečenou kachnou a jemným bramborovým šťouchaným. Naučte se, jak připravit kachnu s křupavou kůží a dokonalým bramborovým pyré, které vám zaručeně zvedne náladu. S tímto receptem si rozhýbete chuťové buňky a uděláte radost celé rodině. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny:
- 1 kachna
- 1 kg brambor
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- olej
Postup:
- Kachnu očistíme, osolíme a opepříme z obou stran.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka.
- Na plechu rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm cibuli se stroužky česneku.
- Přikryjeme kachnu a pečeme v troubě na 180°C asi 2 hodiny, občas zaléváme vlastní šťávou.
- Uvařené brambory rozmixujeme s máslem na hladké pyré a okořeníme solí a pepřem.
- Po upečení kachny ji necháme chvíli odpočinout a pak naporcujeme.
- Servírujeme s bramborovým šťouchaným.