15. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s bramborovým pyré.
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se, jak připravit lahodné pečenou kachnu s krémovým ⁤bramborovým pyré. Tento recept vás ⁣jistě okouzlí svou chutí a‍ jednoduchostí přípravy.⁣ Vyzkoušejte ho ​ještě​ dnes!

Suroviny

  • 1​ kachna
  • 500g‌ brambor
  • 100g‌ másla
  • 200ml smetany⁣ ke šlehání
  • sůl, pepř, tymián, rozmarýn

Postup

  1. Nejprve si dobré všechny suroviny.⁤ Kachnu ⁤očistěte ⁢a osušte, můžete ji nechat​ v ⁤lednici přes⁢ noc, ⁢aby kůže oschla a byl výsledek chutnější.
  2. Brambory oloupejte, ⁤nakrájejte na⁤ menší⁢ kousky a uvařte ve vodě⁤ se solí, dokud nejsou měkké.
  3. Na ⁣plechu rozehřejte troubu na ‍180 stupňů. Kachnu pomažte máslem⁤ a osolte, ⁣okořeňte tymiánem a​ rozmarýnem.
  4. Vložte kachnu do trouby a ⁤pečte⁢ asi 1,5 – ⁣2 ⁢hodiny, pravidelně ji zalévejte vlastním šťávou, aby nezůstala ​suchá.
  5. V ‌té samé troubě si můžete upéct⁢ i brambory. Oloupané a uvařené⁤ brambory rozmixujte s máslem ⁣a smetanou dohladka.
  6. Kachnu vyndejte z ​trouby,​ nechte ​odpočinout chvíli a pak ‌podávejte s bramborovým pyré a oblíbenou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *