18. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s bramborovým knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Pečená kachna⁣ s bramborovým knedlíkem je oblíbené české pokrm, který ⁣potěší každého milovníka tradiční gastronomie. Kachna pečená v troube se⁢ skvěle hodí ⁢k lahodnému bramborovému knedlíku, který se dá snadno‌ připravit i doma. Podívejte se na náš recept ⁤a pochutnejte si na chutné kombinaci kachny a knedlíku!

Suroviny

  • 1 kachna
  • sůl
  • olej
  • česnek
  • pažitka

Postup

  1. Kachnu očistěte ⁤a dobře opláchněte. Nakrájejte česnek na plátky a‍ pažitku nadrobno nasekejte.
  2. Opatrně kachnu osolte, opepřete a natřete olejem. Důkladně ji potřete česnekem a ⁤pažitkou,‌ vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 2-3 hodin.
  3. Mezitím si připravte bramborový knedlík‍ podle oblíbeného receptu.
  4. Po upečení kachny vychladlou rozkrájejte na porce a podávejte s bramborovým‌ knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *