18. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Pečená kachna s bramborovým knedlíkem je oblíbené české pokrm, který potěší každého milovníka tradiční gastronomie. Kachna pečená v troube se skvěle hodí k lahodnému bramborovému knedlíku, který se dá snadno připravit i doma. Podívejte se na náš recept a pochutnejte si na chutné kombinaci kachny a knedlíku!
Suroviny
- 1 kachna
- sůl
- olej
- česnek
- pažitka
Postup
- Kachnu očistěte a dobře opláchněte. Nakrájejte česnek na plátky a pažitku nadrobno nasekejte.
- Opatrně kachnu osolte, opepřete a natřete olejem. Důkladně ji potřete česnekem a pažitkou, vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 2-3 hodin.
- Mezitím si připravte bramborový knedlík podle oblíbeného receptu.
- Po upečení kachny vychladlou rozkrájejte na porce a podávejte s bramborovým knedlíkem.