16. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s bramborovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Pečená kachna s bramborovým knedlíkem je lahodný recept, který ‌zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Kachna je pečena do dokonalého zlatavého křupavého a šťavnatého stavu, doprovázená klasickým bramborovým ⁣knedlíkem. Tento tradiční český pokrm je ideální pro rodinná setkání či oslavy. Připravte si exkluzivní pochoutku a nadchne své blízké touto výbornou ⁢kombinací pečené kachny a bramborových​ knedlíků.

Suroviny

  • 1 kachna (2-2,5 kg)
  • 2 kg brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 2 ⁢vejce
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • voda

Postup

  1. Kachnu důkladně očistíme, osolíme a zevnitř ji naplníme majoránkou. Před pečením ji ještě můžeme potřít troškou oleje nebo⁢ rozpuštěného másla.
  2. Předehřejeme troubu na 180°C.
  3. Nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě, dokud nezměknou.
  4. Připravíme těsto ⁤na knedlíky: Brambory rozmačkáme do pyré a smícháme ⁤s moukou, vejci a ‍špetkou soli.
  5. Z těsta vytvoříme knedlíky​ a necháme je ve vařící vodě 15-20 minut‌ vařit.
  6. Kachnu vložíme do pekáče a pečeme ji přibližně 2,5 hodiny.
  7. Po 1,5 hodině pečení přidáme ‌knedlíky do pekáče kachny, aby se propékaly v kachním tuku.
  8. Po upečení necháme kachnu ⁣chvíli odpočinout ‌a poté ji nakrájíme na porce.
  9. Servírujeme s bramborovými knedlíky a podáváme s kachním výpekem nebo​ omáčkou dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *