5. 2. 2025
Autor: Roman Žák
Pečená kachna s bramborami a jablky
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodnou pečenou kachnu s bramborami a jablky díky našemu receptu plnému chutí a vůní. Tento tradiční pokrm je skvělým způsobem, jak rozmazlit své chuťové buňky a udělat radost svým blízkým. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou kombinaci křupavé kachny, měkkých brambor a sladkých jablek. Bon appétit!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 1 kg brambor
  • 3 jablka
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • kmín
  • majoránka

Postup

  1. Pečení kachna: Kachnu očistěte, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Pečte v troubě při 180°C asi 2-2,5 hodiny.
  2. Brambory a jablka: Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Jablka oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kolečka.
  3. Zeleninu do plechu: V míse smíchejte brambory, jablka, cibuli, česnek, sůl, pepř, kmín a majoránku. Vše promíchejte a dejte do pekáče kolem kachny.
  4. Dokončení pečení: Pečte kachnu s bramborami a jablky ještě asi 30-40 minut, dokud není kachna zlatavě hnědá.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *