5. 2. 2025
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodnou pečenou kachnu s bramborami a jablky díky našemu receptu plnému chutí a vůní. Tento tradiční pokrm je skvělým způsobem, jak rozmazlit své chuťové buňky a udělat radost svým blízkým. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou kombinaci křupavé kachny, měkkých brambor a sladkých jablek. Bon appétit!
Suroviny
- 1 kachna
- 1 kg brambor
- 3 jablka
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl
- kmín
- majoránka
Postup
- Pečení kachna: Kachnu očistěte, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Pečte v troubě při 180°C asi 2-2,5 hodiny.
- Brambory a jablka: Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Jablka oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kolečka.
- Zeleninu do plechu: V míse smíchejte brambory, jablka, cibuli, česnek, sůl, pepř, kmín a majoránku. Vše promíchejte a dejte do pekáče kolem kachny.
- Dokončení pečení: Pečte kachnu s bramborami a jablky ještě asi 30-40 minut, dokud není kachna zlatavě hnědá.