Vyzkoušejte recept na lahodnou pečenou husu s mléčnou omáčkou, která rozplývá na jazyku. Naučte se připravit tradiční pokrm, který si zamilujete celá rodina. Sledujte návod krok za krokem a překvapte své blízké skvělým chuťovým zážitkem.
Suroviny
- 1 husa (cca 2-3kg)
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce medu
- 250ml mléka
- 250ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
Postup
- Husu očistíme a vnitřek osolíme a opepříme.
- Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Do dutiny husy vložíme cibuli a česnek.
- Med smícháme se solí a pepřem a tuto směsí potřeme husu zvenčí.
- Husu vložíme do trouby a pečeme při 180°C cca 2-3 hodiny, pravidelně ji podle potřeby odkapáváme vlastní šťávou.
- Během pečení občas husu polijeme trochou vody nebo bílého vína.
- Mezitím si připravíme omáčku. Máslo rozpustíme, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání restujeme do zlatova.
- Poté za stálého míchání přilijeme mléko a smetanu a vaříme do zhoustnutí omáčky.
- Když je husa upečená, necháme ji chvíli odpočinout, nakrájíme na porce a podáváme se mléčnou omáčkou.