18. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na pečenou husu s knedlíkem? Naše lahodná pečená husa s křupavou kůží a šťavnatým masem je ideální pokrm pro vánoční večeři či speciální příležitosti. Doporučujeme podávat ji společně s klasickými houskovými knedlíky, které skvěle doplňují chuť husího masa. S naším postupem a jednoduchými ingrediencemi se vám to snadno podaří. Připravte si tento tradiční český recept a užijte si výjimečnou chuť pečené husy s knedlíkem.
Suroviny
- 1 pečená husa
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 30 g droždí
- 30 g cukru
- 1 lžička soli
- 200 g másla
- 400 g houskových stroužků
- 250 ml mléka
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve si přípravme knedlíky. Do misky dáme houskové stroužky, zalijeme mlékem a necháme chvíli povařit.
- Poté smícháme mouku, mléko, vejce, droždí, cukr a sůl a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
- Když je těsto vykynuté, přidáme rozpuštěné máslo a znovu ho prohněteme.
- Z těsta vytvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Pečenou husu podáváme s knedlíky a oblíbenou omáčkou.