31. 3. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naše recept na lahodnou pečenou husu s aromatickým červeným zelím. Skvělá kombinace křupavé kůrky husy a sladkého zelí vám zaručeně zvedne náladu. Naučte se, jak připravit tuto tradiční vánoční pochoutku krok za krokem a ohromte své hosty nezapomenutelnou chutí!
Suroviny
- 1 husa
- 1 hlava červeného zelí
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- bobkový list
- skořice
- hřebíček
Postup
- Nejprve si připravíme husu- vykostíme ji, oloupeme a nakrájíme na kostky.
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájenou husu a opečeme z obou stran.
- Nastrouhané červené zelí přendáme do pekáče, přilijeme trochu vody a dochutíme solí, pepřem, bobkovým listem, skořicí a hřebíčkem.
- Husu položíme na zelí, zakryjeme a pečeme v troubě při 180°C po dobu 2 hodin.
- Pokud je třeba, během pečení podléváme výpekem.
- Po upečení můžeme posypat nasekanou petrželkou a podávat s knedlíkem nebo bramborem.