16. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Smakující pečená husa s bramborovým knedlíkem je tradiční české jídlo, které si zamilujete. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou a výživnou pochoutku doma a rozmazlete své chuťové buňky! Navštivte naše stránky pro podrobný recept.
Suroviny
- 1 husa
- 500g brambor
- 1 vejce
- 100g hrubé mouky
- 50g másla
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Husu očistíme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 2-3 hodiny (dle velikosti huse), pravidelně zaléváme vlastní šťávou.
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a protrháme na jemném strouhadle.
- Přidáme vejce, sůl, hrubou mouku a majoránku a promícháme na těsto.
- Z těsta vytvoříme knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Hotovou husu podáváme s bramborovými knedlíky a oblíbenou omáčkou.