16. 3. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečená husa s bramborovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Smakující ⁢pečená husa⁤ s bramborovým knedlíkem je tradiční české jídlo, které ⁢si zamilujete.⁣ Naučte ​se, jak ⁣připravit tuto lahodnou a výživnou pochoutku doma⁣ a rozmazlete‍ své ​chuťové buňky! Navštivte ‍naše stránky pro podrobný ‍recept.

Suroviny

  • 1 husa
  • 500g brambor
  • 1 vejce
  • 100g hrubé mouky
  • 50g másla
  • sůl, ⁢pepř, majoránka

Postup

  1. Husu očistíme, osolíme, opepříme a‌ naskládáme do pekáče.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na ‌180°C asi 2-3 hodiny (dle velikosti huse), pravidelně zaléváme‌ vlastní šťávou.
  3. Brambory ⁢uvaříme ve slupce, ​oloupeme a protrháme⁢ na jemném strouhadle.
  4. Přidáme vejce, sůl, hrubou mouku a ⁢majoránku a promícháme na těsto.
  5. Z ⁤těsta vytvoříme knedlíky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 ‍minut.
  6. Hotovou husu podáváme s bramborovými knedlíky a ⁢oblíbenou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *