19. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pečená batáta se šalvějí
zdroj: Recepty 24/7

Pečená batáta se šalvějí je lahodná a zdravá večeře plná aromatických chutí. Tento recept kombinuje sladkou batátu s kořeněnou šalvějí, což vytváří dokonalou kombinaci pro Vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou a chutnou večeři plnou vitamínů a minerálů.

Suroviny

  • 2 velké sladké brambory
  • 1 hrst čerstvé šalvěje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C a připravíme si pekáč.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Šalvěj omyjeme a osušíme.
  4. V míse smícháme olivový olej, med, sůl a pepř.
  5. Brambory potřeme směsí oleje a medu a přendáme je do připraveného pekáče.
  6. Přidáme šalvěj a promícháme, aby byly všechny kousky dobře obalené.
  7. Pak pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  8. Hotovou pečenou batátu posypeme ještě čerstvou šalvějí a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *