19. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Pečená batáta se šalvějí je lahodná a zdravá večeře plná aromatických chutí. Tento recept kombinuje sladkou batátu s kořeněnou šalvějí, což vytváří dokonalou kombinaci pro Vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou a chutnou večeři plnou vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 2 velké sladké brambory
- 1 hrst čerstvé šalvěje
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200 °C a připravíme si pekáč.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Šalvěj omyjeme a osušíme.
- V míse smícháme olivový olej, med, sůl a pepř.
- Brambory potřeme směsí oleje a medu a přendáme je do připraveného pekáče.
- Přidáme šalvěj a promícháme, aby byly všechny kousky dobře obalené.
- Pak pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud nejsou brambory měkké.
- Hotovou pečenou batátu posypeme ještě čerstvou šalvějí a můžeme podávat.