23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta Carbonara Smažená Šunka Vaječná Smetana
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční italskou pastu Carbonara s křupavou smaženou šunkou, krémovou vaječnou omáčkou a lahodnou smetanou. Tento pokrm je rychlý a jednoduchý k přípravě a jistě potěší celou rodinu. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 300 g těstovin
  • 200 g sýrové smažené šunky
  • 4 vajíčka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g parmazánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Uvařte těstoviny dle návodu na obalu, sceděte a nechte stranou.
  2. Na pánvi osmažte na drobné kousky nakrájenou sýrovou šunku.
  3. V misce rozšlehejte vajíčka, přidejte smetanu, nastrouhaný parmazán a promíchejte.
  4. Směs nalijte na pánvi s osmaženou šunkou a promíchejte do zahřátí.
  5. Přidejte uvařené těstoviny do pánve s omáčkou a dobře promíchejte.
  6. Přidejte podle chuti sůl a pepř.
  7. Přenechte zahřát a podávejte posypané parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *