23. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční italskou pastu Carbonara s křupavou smaženou šunkou, krémovou vaječnou omáčkou a lahodnou smetanou. Tento pokrm je rychlý a jednoduchý k přípravě a jistě potěší celou rodinu. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 300 g těstovin
- 200 g sýrové smažené šunky
- 4 vajíčka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g parmazánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Uvařte těstoviny dle návodu na obalu, sceděte a nechte stranou.
- Na pánvi osmažte na drobné kousky nakrájenou sýrovou šunku.
- V misce rozšlehejte vajíčka, přidejte smetanu, nastrouhaný parmazán a promíchejte.
- Směs nalijte na pánvi s osmaženou šunkou a promíchejte do zahřátí.
- Přidejte uvařené těstoviny do pánve s omáčkou a dobře promíchejte.
- Přidejte podle chuti sůl a pepř.
- Přenechte zahřát a podávejte posypané parmazánem.