13. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si tradiční italskou těstovinovou specialitu – Pasta Carbonara s lahodnou pancettou a vejcem. Tento recept vám přinese dokonalou kombinaci krémové omáčky s vaječným žloutkem, křupavou pancettou a kousky parmazánu. Jednoduchý a chutný pokrm, který si zamilujete!
Suroviny
- 300g těstovin
- 100g pancetty
- 2 vejce
- 50g parmazánu
- sůl
Postup
- Na pánvi osmažte nakrájenou pancettu do křupava.
- V míse smíchejte vajíčka, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
- V míse smíchejte vajíčka, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Když jsou těstoviny uvařené, smíchejte je s osmaženou pancettou a směsí vajec a parmazánu.
- Pořádně promíchejte a nechte chvilku odpočinout, aby se omáčka ztuhla.
- Po uvaření posypte parmazánem a podávejte ihned.