16. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara s pancettou a vajíčky
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnatá pasta carbonara s křupavou pancettou a krémovými vajíčky je klasický italský recept, který si zamilujete. Vyzkoušejte ho doma a užívejte si lahodnou kombinaci těstovin, slaniny a sýra.

Suroviny

  • 400 g špaget
  • 200 g pancetty
  • 4 vajíčka
  • 50 g parmazánu
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl

Postup

  1. Špagety uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
  2. Pancettu nakrájíme na menší kousky a opečeme na rozpálené pánvi, dokud nezezlátne a nezíská křupavou strukturu.
  3. V míse rozšleháme vajíčka, přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme. Přidáme pepř podle chuti.
  4. Uvařené špagety okamžitě sceďte a smíchejte s opečenou pancettou, aby se začaly zahřívat.
  5. Poté špagety stáhneme z ohně a okamžitě přilijeme směs vajec a parmazánu.
  6. Důkladně promícháme, aby se omáčka vajec zahřála a ztuhla, ale nepřipálila se.
  7. Pokud je třeba, můžeme přidat trochu vařící vody z těstovin, abychom dosáhli požadované konzistence omáčky.
  8. Dokončenou carbonaru lze posypat trochou parmazánu a čerstvým mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *