16. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnatá pasta carbonara s křupavou pancettou a krémovými vajíčky je klasický italský recept, který si zamilujete. Vyzkoušejte ho doma a užívejte si lahodnou kombinaci těstovin, slaniny a sýra.
Suroviny
- 400 g špaget
- 200 g pancetty
- 4 vajíčka
- 50 g parmazánu
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
Postup
- Špagety uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- Pancettu nakrájíme na menší kousky a opečeme na rozpálené pánvi, dokud nezezlátne a nezíská křupavou strukturu.
- V míse rozšleháme vajíčka, přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme. Přidáme pepř podle chuti.
- Uvařené špagety okamžitě sceďte a smíchejte s opečenou pancettou, aby se začaly zahřívat.
- Poté špagety stáhneme z ohně a okamžitě přilijeme směs vajec a parmazánu.
- Důkladně promícháme, aby se omáčka vajec zahřála a ztuhla, ale nepřipálila se.
- Pokud je třeba, můžeme přidat trochu vařící vody z těstovin, abychom dosáhli požadované konzistence omáčky.
- Dokončenou carbonaru lze posypat trochou parmazánu a čerstvým mletým pepřem.