9. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento klasický italský recept na pasta carbonara s křupavou pancettou a krémovým vaječným žloutkem. Jednoduchá a chutná večeře, která potěší každého milovníka těstovin. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 250g sušených těstovin (nejlépe špagety)
- 200g pancetty (nakrájené na drobné kostky)
- 3 vajíčka
- 50g strouhaného parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve připravte sušené těstoviny dle návodu na obalu. Vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nejsou al dente.
- Na pánvi osmahněte pancettu dozlatova. Jakmile je hotová, odstraňte pánvi z tepla a nechte ji trochu vychladnout.
- Ve větší míse rozšlehejte vajíčka s parmezánem. Ochutnejte solí a pepřem podle své chuti.
- Hotové těstoviny sceďte, ale nepláchněte je vodou. Okamžitě je přidejte do mísy s vajíčkovou směsí a promíchejte rychle, aby se vajíčko zahřálo a vytvořilo krémovou omáčku.
- Přidejte osmaženou pancettu a důkladně promíchejte. Podávejte ihned se špetkou čerstvě mletého pepře na vrchu.