9. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara s pancettou a vaječným žloutkem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento klasický italský recept na pasta carbonara s křupavou pancettou a krémovým vaječným žloutkem. Jednoduchá a chutná večeře, která potěší každého milovníka těstovin. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 250g sušených těstovin (nejlépe špagety)
  • 200g pancetty (nakrájené na drobné kostky)
  • 3 vajíčka
  • 50g strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte sušené těstoviny dle návodu na obalu. Vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nejsou al dente.
  2. Na pánvi osmahněte pancettu dozlatova. Jakmile je hotová, odstraňte pánvi z tepla a nechte ji trochu vychladnout.
  3. Ve větší míse rozšlehejte vajíčka s parmezánem. Ochutnejte solí a pepřem podle své chuti.
  4. Hotové těstoviny sceďte, ale nepláchněte je vodou. Okamžitě je přidejte do mísy s vajíčkovou směsí a promíchejte rychle, aby se vajíčko zahřálo a vytvořilo krémovou omáčku.
  5. Přidejte osmaženou pancettu a důkladně promíchejte. Podávejte ihned se špetkou čerstvě mletého pepře na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *