26. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodnou italskou klasiku – těstovinový pokrm pasta carbonara s křupavou pancettou a krémovým vaječným omáčkou. Tento recept vás okouzlí jednoduchostí přípravy a bohatou chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 400g špaget
- 150g pancetty
- 4 vajíčka
- 100g Parmezánu
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou pancettu a necháme vychladnout.
- V míse smícháme vajíčka se strouhaným Parmezánem a smetanou, dochutíme solí a pepřem.
- Špagety uvaříme al dente podle návodu na obalu a slijeme.
- Do mísy s vaječným krémem přidáme opečenou pancettu a promícháme.
- Hotové špagety smícháme s vaječným krémem a pancettou a podáváme ihned.