12. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara s pancettou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční italský recept na lahodnou těstovinu Carbonara s křupavou pancettou. Skvělá kombinace smetany, vajec a sýra vám zajistí skvělou chuť a jednoduchost přípravy potěší každého gurmána. Dodejte svému jídlu italskou nádech a užijte si lahodnou pastu Carbonara kdykoliv si jen přejete.

Suroviny

  • 400g těstovin
  • 150g pancetty
  • 2 vejce
  • 50g parmazánu
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si dej vařit těstoviny podle návodu na obalu.
  2. Mezitím nakrájej pancettu na drobné kostičky a osmahně ji na pánvi, až získá křupavou konzistenci. Pak odstav z ohně.
  3. V misce smíchej vejce, parmazán a špetku soli a pepře.
  4. Odstav těstoviny a sceď je, ale zachovej trochu vody, ve které se vařily.
  5. Přidej těstoviny k pancettě a dobře promíchej. Poté přilij směs se sýrem a vajíčky a znovu promíchej. Přidej trochu vařící vody, aby se směs zahřála.
  6. Nakonec dochuť ještě solí a pepřem podle chuti.
  7. Pasta carbonara s pancettou je hotová k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *