24. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta Carbonara s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Neodolatelná italská Pasta Carbonara s pancettou je tradiční pokrm plný chutí. Vychutnejte si náš recept na výbornou pasta carbonaru, která vám okamžitě rozvoní kuchyni. Jednoduchá příprava a bohatá chuť pancetty udělají z této pokrm lahodnou pochoutku pro celou rodinu. Zářivě žlutá těstovina zalitá smetanovým krémem s nasekanou pancettou, nezapomenutelnou kombinaci těchto ingrediencí si naprostě zamilujete. Sledujte náš krok za krokem průvodce a vytvořte si delikátní Pasta Carbonara s pancettou snadno a rychle!

Suroviny

  • 250 g špaget
  • 150 g pancetty
  • 2 vejce
  • 50 g strouhaného sýra (ideálně parmazán)
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájenou pancettu na oleji, dokud nezezlátne a lehce nezkaramelizuje.
  2. V hrnci uvaříme špagety podle návodu na obalu, necháme je lehce okapat, ale neoplachujeme.
  3. V míse smícháme vejce, 3/4 strouhaného sýra, sůl a pepř.
  4. Přidáme uvařené špagety do pánve s pancettou, zalijeme směsí sýra a vajec a rychle zamícháme, aby se omáčka krásně spojila s těstovinami.
  5. Případně přidáme trochu vařící vody z těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
  6. Hotové jídlo posypeme zbylým strouhaným sýrem a můžeme ihned podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *