7. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara s guanciale
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodnou italskou klasiku – těstoviny carbonara s guanciale. Naučte se, jak snadno připravit tuto bohatou a krémovou omáčku s vůní smaženého guancialesu. Jemně ochucená pepřem a posypaná Parmezánem – skvělá večeře na každý den. S naším receptem si jídlo užijete jako v nejlepší italské trattorii!

Suroviny

  • 400 g těstovin (nejlépe špagety)
  • 200 g guanciale (italská slanina)
  • 4 žloutky
  • 50 g parmazánu
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené guanciale, dokud nezezlátne a nenecháme ho vychladnout.
  2. V míse smícháme žloutky, nastrouhaný parmazán a pepř. Dochutíme solí.
  3. V hrnci uvaříme těstoviny al dente a před svařením odložíme hrnek vody.
  4. Ještě horké těstoviny smícháme s guancialem a za stálého míchání rychle přilijeme žloutkovou směs. Smícháme a postupně přiléváme vodu z vaření těstovin, dokud omáčka neztuhne.
  5. Podáváme posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvě mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *