19. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte autentický italský recept na těstoviny carbonara, který vás okouzlí jednoduchostí a bohatým krémovým chutí. S těmito krok za krokem návodem si snadno připravíte tradiční italskou pochoutku, která se stane vaším novým oblíbeným jídlem. Sledujte recept a užijte si skvělou chuť špaget carbonara!
Suroviny
- 400g těstovin (nejlépe spaghetti)
- 200g guanciale nebo pancetty
- 4 vejce
- 100g parmazánu
- Pepř
- Sůl
Postup
- Na pánev dejte nakrájenou pancettu nebo guanciale a osmahněte do zlatova.
- V misce smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
- V dalším hrnci uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Odstupte hrnec s těstovinami od plotny a přidejte směs se sýrem a vejci.
- Přidejte osmaženou pancettu a promíchejte, dokud se vytvoří hustá omáčka.
- Případně přilijte trochu vody z vaření těstovin, pokud je omáčka příliš suchá.
- Sůl a pepř podle chuti a můžete přidat ještě trochu parmazánu před podáváním.