19. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara na italský způsob
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte autentický italský recept na těstoviny carbonara, který vás okouzlí jednoduchostí a bohatým krémovým chutí. S těmito krok za krokem návodem si snadno připravíte tradiční italskou pochoutku, která se stane vaším novým oblíbeným jídlem. Sledujte recept a užijte si skvělou chuť špaget carbonara!

Suroviny

  • 400g těstovin (nejlépe spaghetti)
  • 200g guanciale nebo pancetty
  • 4 vejce
  • 100g parmazánu
  • Pepř
  • Sůl

Postup

  1. Na pánev dejte nakrájenou pancettu nebo guanciale a osmahněte do zlatova.
  2. V misce smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
  3. V dalším hrnci uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  4. Odstupte hrnec s těstovinami od plotny a přidejte směs se sýrem a vejci.
  5. Přidejte osmaženou pancettu a promíchejte, dokud se vytvoří hustá omáčka.
  6. Případně přilijte trochu vody z vaření těstovin, pokud je omáčka příliš suchá.
  7. Sůl a pepř podle chuti a můžete přidat ještě trochu parmazánu před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *