13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara domácí verze
zdroj: Recepty 24/7

Skladba Pasta Carbonara domácí verze je jednoduchá a chutná. Užijte si svěží těstoviny zalité bohatou omáčkou z vajec, sýra, slaniny a pepře. Skvělá alternativa k italské restauraci přímo z vaší kuchyně! Sledujte náš snadný recept a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu. Jistě si ho zamilujete!

Suroviny

  • 400g těstovin (nejlépe špagety)
  • 200g pancetty nebo slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • 4 žloutky
  • 100g parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou pancettu nebo slaninu s prolisovaným česnekem a nechte vyloupnout tuk.
  2. Mezitím uvařte těstoviny do al dente a přidejte je do pánve s pancettou.
  3. Ve vhodné misce smíchejte žloutky s nastrouhaným parmazánem a pepřem.
  4. Po odebrání pánve z tepla okamžitě vmíchejte směs žloutků a sýra do těstovin, aby se vytvořila krémová omáčka.
  5. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin.
  6. Po dochucení solí a pepřem můžete jídlo podávat s dalším parmazánem na posypání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *