23. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Pasta Carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Pasta Carbonara je tradiční italské jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Tento recept⁢ obsahuje špagety vařené al dente, smetanovou omáčku obohacenou vaječnými žloutky,​ slaninou a sýrem pecorino Romano. Neodolatelná kombinace chutí vytváří bohatou a krémovou pastu, která se snadno připravuje. ​Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na Pasta ⁤Carbonara a‌ nechte se ⁤unést italskou kuchyní. Vaše chuťové pohárky vám poděkují!

Suroviny

  • 250 g těstovin, ⁣např. špagety nebo ‌linguine
  • 100 g slaniny, nakrájené na menší kousky
  • 2 vejce
  • 50 g parmezánu, nastrouhaného
  • Čerstvě ⁣mletý pepř
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • Sůl

Postup

  1. V osolené​ vodě uvařte těstoviny al dente dle návodu na obalu.
  2. V pánvi opečte na středně silném ohni slaninu, dokud nezežloutne a nezačne​ se křupavě restovat.
  3. V míse rozmíchejte vejce, přidejte nastrouhaný parmezán, prolisovaný česnek a špetku soli.
  4. Když jsou těstoviny ‍hotové,⁣ scedíme⁢ je a ihned vmícháme do pánve se slaninou. Přiklopte víkem a nechte chvilku‌ odpočinout mimo plotnu.
  5. Poté do těstovin vmíchejte směs s vejci a parmezánem.‍ Dobře promíchejte tak, ⁤aby se směs ‌rovnoměrně rozložila a vytvořil se krémový příměs na těstoviny.
  6. Při podávání posypte hotové těstoviny čerstvě mletým pepřem a eventuálně přidejte další nastrouhaný ⁢parmezán dle ​chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *