25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta alla carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Chutná Pasta alla carbonara recept připravený krok za krokem. Vychutnejte si tradiční italské jídlo s vajíčky, sýrem a špekem doma!

Suroviny

  • 400g špaget
  • 200g pancetty
  • 3 vejce
  • 100g parmazánu
  • čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Nejprve uvařte špagety al dente podle návodu na obalu.
  2. Pancettu nakrájejte na menší kousky a osmahněte na pánvi, dokud nebude křupavá.
  3. V míse rozšlehejte vejce, přidejte nastrouhaný parmazán a pepř podle chuti.
  4. Špagety sceďte a nechte trochu vody z vaření. Přidejte je do pánve s pancettou a dobře promíchejte.
  5. Vypněte plotnu a okamžitě přidejte vejce se sýrem. Rychle míchejte, aby se vám nepřipálilo.
  6. Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu vody z vaření špaget. Podávejte ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *