20. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pasta Aglio e Olio je klasické italské jídlo, které se připravuje s pouhými pěti ingrediencemi. Tento jednoduchý a rychlý recept vám umožní si pochutnat na bohatém a chutném jídle během několika minut. Příprava zahrnuje varem těstovin, opékání stroužků česneku na olivovém oleji a následné smíchání s varem těstovin. Výsledkem je aromatická a lahodná pasta, která je ideální volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Zahřejte hrnce a vyzkoušejte tuto klasickou pastu Aglio e Olio ještě dnes!
Recept: Pasta Aglio e Olio
Suroviny:
- 400 g špaget
- 6 stroužků česneku
- 1 červená paprika
- 1 chilli paprička
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička červeného pepře
- 1 citron
- 1 hrst nasekané petrželky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Špagety uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme stranou.
- Česnek a chilli nakrájíme na tenké plátky.
- Papriku nakrájíme na malé kostičky.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a chilli a opékáme do zlatova.
- Přidáme nakrájenou papriku, promícháme a restujeme asi 3 minuty.
- Přidáme červený pepř a citronovou šťávu, promícháme.
- Přidáme uvařené špagety a promícháme, aby se přisály k omáčce.
- Přidáme nasekanou petrželku a promícháme.
- Podle chuti osolíme a opepříme.
- Podáváme horké s šťouchaným citronem k dochucení.