20. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
Pasta Aglio e Olio
zdroj: Recepty 24/7

Pasta Aglio e Olio je klasické italské jídlo, které se připravuje s pouhými pěti ingrediencemi. Tento jednoduchý a rychlý recept vám umožní si pochutnat na bohatém a chutném jídle během několika minut. Příprava zahrnuje varem těstovin, opékání stroužků česneku na olivovém oleji a následné smíchání s varem těstovin. Výsledkem je aromatická a lahodná pasta, která je ideální volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Zahřejte hrnce a vyzkoušejte tuto klasickou pastu Aglio e Olio ještě dnes!

Recept: Pasta Aglio e Olio

Suroviny:

  • 400 g špaget
  • 6 stroužků česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 chilli paprička
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička červeného pepře
  • 1 citron
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Špagety uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme stranou.
  2. Česnek a chilli nakrájíme na tenké plátky.
  3. Papriku nakrájíme na malé kostičky.
  4. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a chilli a opékáme do zlatova.
  5. Přidáme nakrájenou papriku, promícháme a restujeme asi 3 minuty.
  6. Přidáme červený pepř a citronovou šťávu, promícháme.
  7. Přidáme uvařené špagety a promícháme, aby se přisály k omáčce.
  8. Přidáme nasekanou petrželku a promícháme.
  9. Podle chuti osolíme a opepříme.
  10. Podáváme horké s šťouchaným citronem k dochucení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *