20. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční český recept na pasování beránka na špejli. Tento lahodný pokrm je oblíbeným jarním jídlem plným chutí a vůní. Naučte se připravit beránka šťavnatým způsobem a překvapte své blízké vynikající lahůdkou připravenou podle tradičního receptu. Buďte kuchařem ve stylu domácí kuchyně a užijte si chvíle strávené při vaření!
Suroviny
- 1 beránek
- koření dle chuti (sůl, pepř, majoránka, česnek)
- olej na potření
Postup
- Nejprve beránka důkladně očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Smícháme si koření a jemně ho natřeme na kousky masa.
- Připravíme si gril a rozehřejeme ho na střední teplotu.
- Kusy beránka přehodíme na špejle a opékáme na grilu, pravidelně je otáčíme a potíráme olejem.
- Po uplném propečení beránka můžeme podávat s rýží nebo bramborem a zeleninovým salátem.