27. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Parrilla s vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodnou parrillu s vepřovým masem díky našemu jednoduchému receptu. Vychutnejte si grilované vepřové maso plné šťavnatosti a chuťových výbušnin přímo z ohně. Naši kuchaři ukážou krok za krokem, jak připravit toto dokonalé jídlo. Užijte si výjimečnou kombinaci přírodních ingrediencí a techniky grilování, které dodají masu výraznou chuť a křupavost. Nechte se okouzlit vůní a výsledkem jedinečné parrilly s vepřovým masem.

Suroviny:

  • 500 g vepřového masa (řízek, kotlety nebo steak)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušeného oregana

Postup:

  1. Maso důkladně opláchněte a usušte papírovou utěrkou.
  2. Ve velké misce smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, sůl, pepř, papriku a oregano.
  3. Přidejte vepřové maso do mísy a dobře ho obalte marinádou. Nechte marinovat nejlépe přes noc v ledničce, nebo minimálně 1 hodinu na pokojové teplotě.
  4. Předehřejte gril na střední teplotu.
  5. Maso položte na rozpálený gril a grilujte ho přibližně 5-6 minut z každé strany, podle tloušťky masa.
  6. Grilované maso vyjměte z grilu a nechte ho ještě chvilku odpočinout před podáváním.
  7. Nakrájejte maso na plátky a podávejte s různými přílohami, jako jsou brambory, zelenina nebo salát.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *