27. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodnou parrillu s vepřovým masem díky našemu jednoduchému receptu. Vychutnejte si grilované vepřové maso plné šťavnatosti a chuťových výbušnin přímo z ohně. Naši kuchaři ukážou krok za krokem, jak připravit toto dokonalé jídlo. Užijte si výjimečnou kombinaci přírodních ingrediencí a techniky grilování, které dodají masu výraznou chuť a křupavost. Nechte se okouzlit vůní a výsledkem jedinečné parrilly s vepřovým masem.
Suroviny:
- 500 g vepřového masa (řízek, kotlety nebo steak)
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
Postup:
- Maso důkladně opláchněte a usušte papírovou utěrkou.
- Ve velké misce smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, sůl, pepř, papriku a oregano.
- Přidejte vepřové maso do mísy a dobře ho obalte marinádou. Nechte marinovat nejlépe přes noc v ledničce, nebo minimálně 1 hodinu na pokojové teplotě.
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Maso položte na rozpálený gril a grilujte ho přibližně 5-6 minut z každé strany, podle tloušťky masa.
- Grilované maso vyjměte z grilu a nechte ho ještě chvilku odpočinout před podáváním.
- Nakrájejte maso na plátky a podávejte s různými přílohami, jako jsou brambory, zelenina nebo salát.