22. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Parrilla argentinská je tradiční argentinské jídlo, které se připravuje na otevřeném grilu nebo udírně. Tento recept vám ukáže, jak si vychutnat bohaté a chutné maso, které je perfektně upečené až na kotletu. Sledujte krok za krokem návod a naučte se, jak připravit neodolatelnou argentinskou parrillu přímo z pohodlí vašeho domova. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké skvělým grilováním argentinského stylu!
Názvy nadpisů
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (řízky, kousky nebo steaky)
- 1 kg vepřového masa (řízky, kousky nebo steaky)
- 500 g kurecího masa (steaky nebo kousky)
- 500 g uzených klobás
- 500 g slaniny
- 2 cibule
- 4 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 4 rajčata
- 4 kukuřice (osolte, zabalte do alobalu)
- 1 hlávka salátu
- sůl, pepř, oregano (dle chuti)
- olivový olej
Postup
- Připravte gril nebo parrillu a předehřejte na střední teplotu.
- Mezitím očistěte a nakrájejte maso na steaky nebo kousky vhodné pro grilování.
- Ochutnejte maso solí, pepřem a oreganem.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky.
- Umývejte a nakrájejte papriky a rajčata na menší kusy.
- Pokud používáte kukuřici, zabalte ji do alobalu se solí a grilujte přímým ohněm.
- Pokud je gril dostatečně předehřátý, položte na něj kousky masa a grilujte přímým ohněm, případně s pomocí grilovacích přípravků.
- Obracíme maso na grilu a vaříme do požadovaného stupně propečení.
- Mezitím na grilu smažte plátky cibule, papriky a rajčata.
- Grilujte je po dobu asi 5-10 minut, dokud nejsou měkké a zlatavě hnědé.
- Před servírováním nechte maso pár minut odpočinout na prkénku.
- Servírujte s grilovanou zeleninou, klobásou, slaninou a přílohou salátu.
Dobrou chuť!