22. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Parrilla argentinská
zdroj: Recepty 24/7

Parrilla argentinská je tradiční argentinské jídlo, které se připravuje na otevřeném grilu nebo udírně. Tento recept vám ukáže, jak si vychutnat bohaté a chutné maso, které je perfektně upečené až na kotletu. Sledujte krok za krokem návod a naučte se, jak připravit neodolatelnou argentinskou parrillu přímo z pohodlí vašeho domova. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké skvělým grilováním argentinského stylu!

Názvy nadpisů

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa (řízky, kousky nebo steaky)
  • 1 kg vepřového masa (řízky, kousky nebo steaky)
  • 500 g kurecího masa (steaky nebo kousky)
  • 500 g uzených klobás
  • 500 g slaniny
  • 2 cibule
  • 4 papriky (červená, žlutá, zelená)
  • 4 rajčata
  • 4 kukuřice (osolte, zabalte do alobalu)
  • 1 hlávka salátu
  • sůl, pepř, oregano (dle chuti)
  • olivový olej

Postup

  1. Připravte gril nebo parrillu a předehřejte na střední teplotu.
  2. Mezitím očistěte a nakrájejte maso na steaky nebo kousky vhodné pro grilování.
  3. Ochutnejte maso solí, pepřem a oreganem.
  4. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky.
  5. Umývejte a nakrájejte papriky a rajčata na menší kusy.
  6. Pokud používáte kukuřici, zabalte ji do alobalu se solí a grilujte přímým ohněm.
  7. Pokud je gril dostatečně předehřátý, položte na něj kousky masa a grilujte přímým ohněm, případně s pomocí grilovacích přípravků.
  8. Obracíme maso na grilu a vaříme do požadovaného stupně propečení.
  9. Mezitím na grilu smažte plátky cibule, papriky a rajčata.
  10. Grilujte je po dobu asi 5-10 minut, dokud nejsou měkké a zlatavě hnědé.
  11. Před servírováním nechte maso pár minut odpočinout na prkénku.
  12. Servírujte s grilovanou zeleninou, klobásou, slaninou a přílohou salátu.

Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *