25. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chcete-li připravit chutné Parmigiano Reggiano krutony, budete potřebovat kvalitní Parmigiano Reggiano sýr a krajíce chleba. Tyto křupavé a sýrové krutony se hodí perfektně jako příloha k polévkám, salátům nebo jednoduše jako lahodný snack. Sýr a chlebové krajíce nakrájíme na malé kostky, které poté pečeme v troubě, dokud nezískají zlatavou a křupavou konzistenci. Výsledkem jsou aromatické krutony plné chuti a sýrového aroma, které vaše chuťové pohárky jistě potěší. Zkuste tento jednoduchý recept a dopřejte si chuťový zážitek plný Parmigiano Reggiana!
Suroviny:
- 100 g Parmigiano Reggiano sýra
- 2 plátky čerstvého chleba
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku (volitelně)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nastrouhejte Parmigiano Reggiano sýr na hrubém struhadle.
- Pokud používáte česnek, oloupejte ho a jemně nasekejte.
- Vysušte plátky chleba ve toastovači nebo v troubě.
- Nakrájejte vysušený chléb na menší kousky.
- Na pánvi si rozpalte olivový olej a přidejte česnek, nechte ho chvíli osmahnout.
- Přidejte nakrájený chléb do pánve a smažte, dokud nebudou krásně zlaté a křupavé.
- Vraťte Parmigiano Reggiano sýr na pánev a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Směs dobře promíchejte, až se sýr začne lehce tát a spojovat s chlebem.
- Hotové krutony můžete podávat jako přílohu k polévkám, salátům nebo je samostatně jako snack.