17. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na parmigianu di melanzane – italskou lahůdku z lilkových plátků, rajčatové omáčky a sýra Parmigiano-Reggiano. Tento tradiční pokrm je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně a skvělý způsob, jak využít sezónní lilky. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si doma lahodnou parmigianu di melanzane!
Suroviny
- 2 veľké baklažány
- 200 g mozzarelly
- 100 g parmezánu
- 400 g paradajkového pretlaku
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvá bazalka
- oregano
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Baklažány umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky.
- Na panvici s trochou olivového oleja orestujeme baklažánové plátky z oboch strán, kým nie sú mäkké. Osolíme a okoreníme.
- Vo väčšej miske zmiešame paradajkový pretlak s nasekaným cesnakom, oreganom, soľou a korením.
- Na pekáči vytvoríme vrstvy – postupne dáme baklažánové plátky, omáčku, nastrúhanú mozzarellu a parmezán. Zopakujeme, kým nemáme vyčerpané všetky suroviny.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 30 minút, kým sa syry nezozltnú a parmigiana nezhustne.
- Po upečení necháme chvíľu odstáť, posypeme čerstvo nasekanou bazalkou a podávame teplé. Dobrú chuť!