17. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmigiana di melanzane
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na parmigianu di melanzane – italskou lahůdku z lilkových plátků, rajčatové omáčky a sýra Parmigiano-Reggiano. Tento tradiční pokrm je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně a skvělý způsob, jak využít sezónní lilky. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si doma lahodnou parmigianu di melanzane!

Suroviny

  • 2 veľké baklažány
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g parmezánu
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvá bazalka
  • oregano
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  1. Baklažány umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Na panvici s trochou olivového oleja orestujeme baklažánové plátky z oboch strán, kým nie sú mäkké. Osolíme a okoreníme.
  3. Vo väčšej miske zmiešame paradajkový pretlak s nasekaným cesnakom, oreganom, soľou a korením.
  4. Na pekáči vytvoríme vrstvy – postupne dáme baklažánové plátky, omáčku, nastrúhanú mozzarellu a parmezán. Zopakujeme, kým nemáme vyčerpané všetky suroviny.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 30 minút, kým sa syry nezozltnú a parmigiana nezhustne.
  6. Po upečení necháme chvíľu odstáť, posypeme čerstvo nasekanou bazalkou a podávame teplé. Dobrú chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *