28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodné Parmezánové rizoto s houbami, které je připravené podle tradiční italské receptury. Tento jednoduchý a chutný pokrm určitě potěší všechny milovníky sýra a hub. Sledujte náš snadný recept a staňte se mistrem ve vaření rizota!
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 500g hub (např. žampiony nebo hřiby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50g másla
- 100g parmazánu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekané petržele
- 1 lžíce bílého vína
- 750ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené houby a restujte je, dokud nezvolnají a vypustí vodu.
- Přidejte rýži a míchejte, dokud není všechna rýže zalita vývarem.
- Stále míchejte a postupně přilévejte vývar, dokud není rýže měkká a krémovitá.
- Za stálého míchání přidejte bílé víno a nechte vše chvíli provařit.
- Přidejte máslo, petržel a nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Rizoto necháme ještě chvíli odstát, aby všechny chutě zapadly do sebe.
- Po podání můžeme posypat parmazánem a petrželí.