9. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmezánový risotto s hřiby
zdroj: Recepty 24/7

Do‌ křémového parmazánového risotta s hřiby se⁤ doslova‌ zamilujete!⁣ Tento lahodný ‌recept kombinuje jemnou ‍chuť parmazánu s aromatickými ⁤hřiby,‌ vytvářející ⁤tak dokonalou kombinaci lahodných chutí. Vyzkoušejte tento recept⁢ a užijte⁣ si skvělou večeři plnou chuti!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 1 cibule
  • 2 ‌stroužky česneku
  • 100g sušených hříbků
  • 50g‍ másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 500ml vývaru (zeleninového nebo hovězího)
  • sůl, pepř,⁢ petržel na dochucení

Postup

  1. Nejprve⁤ si dejte sušené hříbky namočit do ‌teplé vody ⁢a nechte je tak 30 ⁤minut změknout.
  2. Cibuli a česnek ⁢nakrájejte na jemno a osmažte na pánvi ⁣s‌ rozehřátým máslem a olivovým olejem.
  3. Přidejte ​rýži a nechte​ ji chvilku orestovat.
  4. Postupně přilévejte ⁢vývar a vařte risotto do ⁤měkka (asi 18-20 minut).
  5. Mezitím si na ‌pánvi zpět ⁣rozehřejte máslo a opékejte ​namočené​ a nakrájené ‌hříbky, dokud‌ nezezlátnou.
  6. Přidejte opékané hříbky do hotového⁤ risotta​ a promíchejte.
  7. Přidejte⁣ parmazán, ​sůl, pepř a ‌petržel a dochuťte dle ⁢chuti.
  8. Servírujte ihned ‌a posypte ⁤eventuálně dalším ‍parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *