9. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Do křémového parmazánového risotta s hřiby se doslova zamilujete! Tento lahodný recept kombinuje jemnou chuť parmazánu s aromatickými hřiby, vytvářející tak dokonalou kombinaci lahodných chutí. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou večeři plnou chuti!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g sušených hříbků
- 50g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 500ml vývaru (zeleninového nebo hovězího)
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Nejprve si dejte sušené hříbky namočit do teplé vody a nechte je tak 30 minut změknout.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a osmažte na pánvi s rozehřátým máslem a olivovým olejem.
- Přidejte rýži a nechte ji chvilku orestovat.
- Postupně přilévejte vývar a vařte risotto do měkka (asi 18-20 minut).
- Mezitím si na pánvi zpět rozehřejte máslo a opékejte namočené a nakrájené hříbky, dokud nezezlátnou.
- Přidejte opékané hříbky do hotového risotta a promíchejte.
- Přidejte parmazán, sůl, pepř a petržel a dochuťte dle chuti.
- Servírujte ihned a posypte eventuálně dalším parmazánem.