21. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmezánový risotto s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

‌Vyzkoušejte lahodné parmazánové risotto⁤ s hříbky, které⁢ vás okouzlí svou krémovou texturou a bohatou chuťou. Tento recept je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně i houbových pokrmů. S‍ jemným parmezánem a lahodnými hříbky si pochutnáte na skvělém jídle plném chuti a aromatu. Zkuste⁤ ho ​připravit doma‍ a⁢ uvidíte, jak rychle se stane ​oblíbenou dobrotou pro celou rodinu!

Suroviny

  • 200‍ g arborio rýže
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 600 ml⁤ zeleninového ⁤vývaru
  • 100 g sušených hříbků
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • špetka soli a ​pepře
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si dejte sušené hříbky ⁢namočit do teplé vody a nechte‍ je nabobtnat.
  2. Cibuli‍ nakrájejte na jemno a osmažte na ⁢olivovém oleji ve⁣ velkém hrnci.
  3. Přidejte arborio rýži a restujte ‌ji, dokud není sklenutá.
  4. Postupně přilévejte⁣ zeleninový ‍vývar ‌a krátce promíchejte.
  5. Po 15 minutách vaření přidejte namočené hříbky a vařte ještě asi 5 minut.
  6. Přidejte strouhaný ‍parmazán a dobře promíchejte.
  7. Po dokončení vaření osolte,‍ opepřete a můžete‍ podávat posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *