22. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmezánový risotto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné Parmezánové risotto s houbami, které si zamilujete na první sousto. Perfektní kombinace krémové rýže, aromatických hub a hořkého parmazánu vás rozhodně nadchne. Naučte se připravit tento lahodný italský pokrm a učiňte si radost.

Suroviny

  • 200 g arborio rýže
  • 100 g houby (klouzek, žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmazán
  • 1 l zeleninového vývaru
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisované česnek
  2. Přidejte nakrájené houby a restujte je dozlatova
  3. Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud skloňky nezačnou být průhledné
  4. Zvolna přilévejte vývar, aby rýže postupně vsákla veškerou tekutinu
  5. Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte
  6. Pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem
  7. Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *