21. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné Parmezánové krémové rizoto s krevetami, které okouzlí vaše chuťové buňky! Tento italský pokrm je dokonalou kombinací lahodného rizota s plnotučným parmazánem a lahodnými krevetami. Navštivte naše webové stránky a objevte recept plný chuti a jednoduchých kroků, jak připravit toto lahodné jídlo doma. Buon appetito!
Suroviny:
- 250 g Arborio rýže
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g Parmezánu
- 200 g krevet
- 100 ml bílého vína
- 100 ml smetany ke šlehání
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi si osmažte krevety na olivovém oleji a nechte stranou.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno a osmahněte na oleji v hrnci.
- Přidejte rýži a nechte chvíli probublat.
- Zalijte bílým vínem a nechte vypařit alkohol.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte do měkka.
- Přidejte smetanu a nastrouhaný Parmezán, promíchejte do krémové konzistence.
- Přidejte osmažené krevety a promíchejte.
- Po dochucení solí a pepřem podávejte na talíře posypané Parmezánem.