6. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmezánová špagety s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné Parmezánové špagety s bazalkou! Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ale zároveň plný bohaté chuti. Parmezán a čerstvá bazalka dodají těmto špagetám skvělou dochuť, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Nechte se inspirovat a připravte si tento vynikající italský pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 250g špaget
  • 100g strouhaného parmazánu
  • 1/2 šálku nasekané bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na vařící osolenou vodu vložte špagety a vařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nasekaný česnek do zlatova.
  3. Přidejte nakrájenou bazalku a vařte asi 1 minutu, dokud se bazalka nezvětší.
  4. Přidejte uvařené špagety a strouhaný parmazán. Zamíchejte a vařte až do rozpuštění sýra.
  5. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  6. Servírujte posypané strouhaným parmazánem a ozdobené čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *