4. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou parmazánovou cuketovou polévku, která je plná chuti a lehkosti. Tento recept je ideální pro ty, kteří milují italskou kuchyni a zdravé pokrmy. Nechte se hřát tímto lahodným pokrmem plným sýra a zeleniny. S naším receptem na parmazánovou cuketovou polévku si svůj jídelníček zpestříte novou a chutnou možností. Zkuste ji hned!
Suroviny
- 2 středně velké cukety
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 g strouhaného parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené cukety a smažíme, dokud nezměknou.
- Zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme do změknutí cuket.
- Poté polévku rozmixujeme a přidáme strouhaný parmezán.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Po chvíli povaříme a hotovou polévku můžeme podávat posypanou parmezánem nebo čerstvým petrželem.