27. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmezánová cuketa s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na parmazánovou cuketu s bazalkou. Skvělá combinace parmazánu, bazalky a křupavé cukety bude lahodit vašim chuťovým buňkám a připravíte ji během pár minut. Bon appétit!

Suroviny

  • 2 cukety
  • 100 g Parmezánu
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Soľ, mletý čierne korenie

Postup

  1. Nastrúhajte cuketu na tenké plátky.
  2. Na panvici rozpálte olivový olej a opečte na ňom plátky cukety z oboch strán, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  3. Na rozpálenej panvici bez tuku opečte nastrúhaný Parmezán, kým sa nezačne topiť a získava zlatohnedú farbu.
  4. Na talíře vytvorte striedavo vrstvu opečenej cukety a Parmezánu.
  5. Posypte nadrobno pokrájanou čerstvou bazalkou.
  6. Osolte a okoreňte mletým čiernym korením podľa chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *