29. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Parmazánový rizoto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Dobře dochucené parmezánové rizoto s houbami⁢ je‍ lahodná a jednoduchá večeře, která potěší každého gurmána. Naučte se připravit tento lahodný pokrm ​a okouzlete své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 200g ⁢rýže ⁣na rizoto
  • 500ml zeleninového‍ vývaru
  • 100g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50g ⁤parmazánu
  • 30g másla
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zpěníme na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky ‍nakrájené houby a dusíme je do ⁣měkka.
  3. Přidáme rýži a necháme ji osmahnout.
  4. Po chvíli zalijeme vývarem a za občasného míchání vaříme, dokud není ​rýže měkká a většina vývaru vstřebána.
  5. Přidáme na kousky nakrájený parmazán, máslo a promícháme, dokud nejsou ingredience ‍dobře spojeny.
  6. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *