22. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmazánový risotto s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na parmazánové‌ risotto s hříbky‌ je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Kombinace krémové rýže s lahodným parmazánem ‍a dochucenými hříbky vytváří nepřekonatelnou chuťovou symfonii. Vyzkoušejte⁢ tento recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 1 ⁤cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g čerstvých hříbků
  • 100g parmazánu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 750ml zeleninového ‍vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte‍ olivový olej‍ a přidejte ⁤na kostičky nakrájenou⁢ cibuli a česnek. Smažte,⁢ dokud cibule nezezlátne.
  2. Přidejte‍ na ‌plátky nakrájené⁤ hříbky a smažte do⁢ měkka.
  3. Přendejte rýži a promíchejte, než⁣ se kapka prosklení.
  4. Postupně přilévejte vývar a vařte⁣ za stálého míchání, ⁤až rýže absorbuje veškerou tekutinu. Pokračujte takto asi ‌18-20​ minut.
  5. Přidejte na ⁣kostičky nakrájený parmazán a máslo. Osolte, opepřete a promíchejte do hladka.
  6. Servírujte posypané drobnými kousky parmazánu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *