22. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na parmazánové risotto s hříbky je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Kombinace krémové rýže s lahodným parmazánem a dochucenými hříbky vytváří nepřekonatelnou chuťovou symfonii. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g čerstvých hříbků
- 100g parmazánu
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 750ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a smažte do měkka.
- Přendejte rýži a promíchejte, než se kapka prosklení.
- Postupně přilévejte vývar a vařte za stálého míchání, až rýže absorbuje veškerou tekutinu. Pokračujte takto asi 18-20 minut.
- Přidejte na kostičky nakrájený parmazán a máslo. Osolte, opepřete a promíchejte do hladka.
- Servírujte posypané drobnými kousky parmazánu.