13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné Parmazánové risotto s houbami, které je oblíbené pro svou krémovou texturu a bohatou chuť. Tento recept kombinuje lahodný parmazán s aromatickými houbami, které dodávají jídlu jedinečnou chuť. Perfektní pokrm pro milovníky italské kuchyně, kterým neodoláte! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné.
Suroviny
- 200g rýže arborio
- 100g Parmazánu
- 200g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička tymiánu
- 700ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a dejte na něj nakrájenou cibuli restovat, dokud nebude sklovitá.
- Přidejte na kostky nakrájené houby a nechte je chvilku restovat spolu s cibulí.
- Přidejte rýži arborio a restujte ji krátce, dokud se neprosklá.
- Postupně zalévejte vývarem a za občasného míchání vařte rýži do změknutí. Bude to trvat přibližně 18-20 minut.
- Přidejte máslo a parmazán nastrouhaný nad jídlo a zamíchejte, dokud se sýr nerozpustí.
- Přidejte tymián a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte horké a posypte dalším Parmazánem. Dobrou chuť!