18. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italské jídlo s parmazánovým kuřecím saltimbocca s omáčkou ze šalvěje. Tento lahodný a jednoduchý recept vám přinese skvělou chuťovou explozi při každém soustu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a ukažte svůj šéfkuchařský talent!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 4 plátky parmazánu
- 16 lístků šalvěje
- 4 plátky pršuta
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Kuřecí prsa naklepeme do rovnoměrné tloušťky a osolíme a opepříme.
- Na každé kuřecí prso položíme plátek parmazánu a šalvěje a zabalíme do plátku pršuta.
- Do pánve rozpálíme olej a na něm zprudka zprudka opečeme saltimbocca z obou stran po dobu asi 5 minut, nebo dokud není kuřecí maso uvnitř hotové.
- Saltimbocca podáváme s přílohou dle vlastní chuti.