18. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmazánový kuřecí saltimbocca s šalvějí
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italské jídlo s parmazánovým kuřecím saltimbocca s omáčkou ze šalvěje. Tento lahodný a jednoduchý recept vám přinese skvělou chuťovou explozi při každém soustu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a ukažte svůj šéfkuchařský talent!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky parmazánu
  • 16 lístků šalvěje
  • 4 plátky pršuta
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Kuřecí prsa naklepeme do rovnoměrné tloušťky a osolíme a opepříme.
  2. Na každé kuřecí prso položíme plátek parmazánu a šalvěje a zabalíme do plátku pršuta.
  3. Do pánve rozpálíme olej a na něm zprudka zprudka opečeme saltimbocca z obou stran po dobu asi 5 minut, nebo dokud není kuřecí maso uvnitř hotové.
  4. Saltimbocca podáváme s přílohou dle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *