11. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné parmazánové rizoto s houbami jako hlavní chod večeře nebo jako lahodnou přílohu. Tento recept kombinuje krémovou italskou rýži s výraznou chutí parmazánu a svěžími houbami. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést bohatými chutěmi!
Suroviny:
- 200g rýže na rizoto
- 100g parmazánu
- 300g hub (řízky, žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l bílého vína
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl, pepř, čerstvý tymián
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme, dokud neztratí šťávu.
- Přidáme rýži na rizoto a opékáme ji tak dlouho, dokud se nezačne lesknout.
- Přilijeme bílé víno a necháme všechno vypařit.
- Postupně přidáváme horký zeleninový vývar, po každém přilévání necháme vypařit a promícháme.
- Na závěr vmícháme nastrouhaný parmazán a podáváme posypané čerstvým tymiánem.