11. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmazánové rizoto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné parmazánové rizoto s houbami jako hlavní chod večeře nebo jako lahodnou přílohu. Tento recept kombinuje krémovou italskou rýži s výraznou chutí parmazánu a svěžími houbami. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést bohatými chutěmi!

Suroviny:

  • 200g rýže na rizoto
  • 100g parmazánu
  • 300g hub (řízky, žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, čerstvý tymián

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme, dokud neztratí šťávu.
  3. Přidáme rýži na rizoto a opékáme ji tak dlouho, dokud se nezačne lesknout.
  4. Přilijeme bílé víno a necháme všechno vypařit.
  5. Postupně přidáváme horký zeleninový vývar, po každém přilévání necháme vypařit a promícháme.
  6. Na závěr vmícháme nastrouhaný parmazán a podáváme posypané čerstvým tymiánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *