5. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmazánová polévka s bazalkovým peslem
zdroj: Recepty 24/7

Parmazánová polévka s bazalkovým pestem je lahodná a aromatická polévka, která zahřeje vaše tělo i duši. Tato polévka kombinuje bohatou chuť parmazánu s osvěžující arómou bazalkového pesta. Tento recept je ideální pro milovníky italské kuchyně, kteří si rádi dopřávají luxusní chuťové zážitky. Připravit tento pokrm je snadné a rychlé, takže si můžete vychutnat tuto delikatesu kdykoli budete mít chuť na něco skvělého. Vyzkoušejte tuto parmazánovou polévku s bazalkovým pestem a nechte se hýčkat skvělými chutěmi italského kulinářského umění.

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g brambor
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g parmezánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemno.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  3. V hrnci rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm cibuli s česnekem, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte brambory a nechte je krátce restovat s cibulí a česnekem.
  5. Přidejte zeleninový vývar a vařte, dokud nebudou brambory měkké.
  6. Smetanu přidejte do polévky a vařte 5 minut.
  7. Přidejte nastrouhaný parmezán a promíchejte, dokud se nerozpustí.
  8. Pokud máte tyčový mixér, můžete polévku rozmixovat do hladka. Jinak ji můžete propasírovat přes sítko.
  9. Polévku osolte a opepřete dle chuti.
  10. Servírujte polévku posypanou bazalkovým pestem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *