18. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmazánová cotoletta s citrónem
zdroj: Recepty 24/7

Chutná italská parmazánová cotoletta s citrónem je lahodný pokrm vhodný na rychlou večeři. Křupavá panírovaná telecí kýtka s plátky parmazánu a osvěžujícím citrónem prostě rozpustí vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý a rychlý recept a dejte si tuto lahůdku k obědu nebo večeři!

Suroviny

  • 4 plátky vepřového masa (cca 150g každý)
  • 100g strouhanku
  • 50g Parmazánu (nastrouhaný)
  • 1 citrón
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Plátky masa naklepeme do tenka a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Ve střední míse smícháme strouhanku, Parmazán a nastrouhanou kůru z citrónu.
  3. Plátky masa obalíme ve směsi strouhanky a vytlačíme trochu, aby se příloha přilepila.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme plátky masa. Smažíme dozlatova z obou stran.
  5. Smažené plátky masa můžeme ozdrovit citrónovou šťávou a podávat s citrónovými plátky jako dekorací.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *