9. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmazánová cestovina s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Oslnivá parmazánová cestovina s bazalkou je lahodný italský pokrm, který okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje plnotu parmazánu s osvěžující chutí bazalky, vytvářejíce dokonalou harmonii. S jednoduchými surovinami a rychlou přípravou je tato lahůdka skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést italskými lahůdkami přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 250 g cestoviny
  • 50 g parmazánu
  • 1 hrst bazalky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Vezmite si hrniec a naplňte ho vodou, pridajte soľ a nechajte prevrieť.
  2. Potom pridajte cestovinu a varíme podľa návodu na obale, kým nebude al dente.
  3. Zatiaľ si pripravte omáčku. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekané česneky.
  4. Osmažte česneky, kým nezačnú voňať, potom pridajte nasekanú bazalku a nechajte ju zahriať.
  5. Keď je cestovina uvarená, scedíme ju a pridáme do panvice s omáčkou.
  6. Pridáme nastrúhaný parmazán a premiešame, aby sa parmazán roztavil a vytvoril krémovú omáčku.
  7. Ochutnáme soľou a korením podľa chuti, servírujeme ešte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *