19. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento autentický recept na brazilské „Pão de queijo“, který připravíte s jednoduchými surovinami jako tapioková mouka, sýr a vejce. Těsto je rychle a snadno připraveno a výsledkem jsou lahodné, dovnitř měkké a dovnitř napůl křupavé kuličky plné sýra. Ideální jako snack, příloha nebo doplněk k jakémukoli jídlu.
Suroviny
- 1 šálek tapiokové mouky
- 1/2 šálek mléka
- 1/4 šálek rostlinného oleje
- 1 vejce
- 1 šálek strouhaného sýra (např. parmazán)
- 1/2 lžičky soli
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech s pečicím papírem.
- V hrnci smíchejte mléko, olej a sůl a nechte směs zahřát, ale nevařit.
- Poté odstavte hrnec z ohně a přidejte tapiokovou mouku. Důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Přidejte vejce a strouhaný sýr do těsta a znovu promíchejte, dokud není vše dobře spojeno.
- Formujte těsto do malých koulí a vykládejte je na plech. Pečte 15-20 minut, dokud pão de queijo nezezlátne.
- Vychladlé pão de queijo podávejte jako teplý a chutný snack nebo součást jídla.